Uitnodiging en Benefietconcert 4 oktober - Reisverslag uit Venlo, Nederland van Leon Steenkiste - WaarBenJij.nu Uitnodiging en Benefietconcert 4 oktober - Reisverslag uit Venlo, Nederland van Leon Steenkiste - WaarBenJij.nu

Uitnodiging en Benefietconcert 4 oktober

Door: Leon van Steenkiste

Blijf op de hoogte en volg Leon

31 Augustus 2009 | Nederland, Venlo

Hallo Allemaal,
Het is al weer bijna 2 maanden geleden dat ik voor het laatst iets schreef. In de tussentijd heb ik niet stilgezeten en is er van alles gebeurd, helaas niet alleen maar leuke dingen maar “het zij zo”! Na een aantal turbulente en heftige weken richt ik inmiddels weer zoveel mogelijk mijn schijnwerpers op mijn reis en het al aangekondigde benefietconcert. Veel mensen hebben mijn eerste verslag al gelezen en ik hoop met een beetje hulp van jullie dat meer mensen dat nog gaan doen. Ik kan eventueel wat kopieën regelen voor mensen met internetfobie, zodat ze het toch kunnen lezen.

De uitnodigingen (200 stuks) zijn inmiddels klaar en ik ben flink aan ’t uitdelen. Mensen die er nog geen hebben (het kan zijn dat ik er per ongeluk vergeet, laat me dat dan asjeblieft weten) kunnen ze deze week nog verwachten. Al steekt het allemaal wat anders in elkaar dan je van de gemiddelde “kom-je-ook-naar-mijn-feestje-uitnodiging” gewend bent. Dat ga ik nu zo duidelijk mogelijk proberen uit te leggen.

Allereerst wordt het definitief bij “Motown Music Café” gehouden en wel op zondag 4 oktober (jahaa, dierendag) om 20.00 uur. Ik heb moeten besluiten om een entreeprijs te heffen, alleen om het feit dat ik dan weet hoeveel mensen ik kan verwachten. Ik wil niet dat mensen op elkaar gepropt moeten staan of dat ik de deur moet laten sluiten omdat het gewoon niet meer past. Zo stel ik niemand teleur en heb ik tevens al een startbedrag voor de kids. Er zijn maximaal 200 plaatsen beschikbaar dus wees er snel bij. Mijn (grote) familie en vriendenkring wil ik er natuurlijk het liefst allemaal bij hebben en dat zijn er al met gemak 150. Heb er na één dag al 20 verkocht! Ze zijn maar €2,50 en bij mijzelf en “eetcafé d’n Heerlyckheid” ( jodenstraat 18 ) te verkrijgen.

De bedoeling van de avond is dat ik uiteraard (buiten de entreeprijs) zoveel mogelijk geld ga ophalen om mijn vrijwilligerswerk voor minimaal 2 maar liever 3 maanden kan uitvoeren. Het wordt besteedt aan maaltijden voor de kinderen, een setje kleren en slippers en als ik daarna nog iets overhoud, een uitstapje omdat ze verder nooit buiten het terrein van het weeshuis komen. Elke euro is hard nodig en het maakt niet uit welk bedrag je kunt missen, zolang het maar van harte komt!

Om 19.00 uur gaat de deur open en om 20.00 uur begint het programma, waarna ik rond 21.00 uur een mini-concert zal geven met een werkelijk fantastische band, speciaal voor deze gelegenheid bij elkaar gebracht. Een 10-tal nummers zullen de revue passeren mét een akoestisch voorprogramma. Zo kunnen alle gasten zelf bepalen hoe lang ze willen blijven aangezien er ook mensen zijn die maandag 5 oktober weer gewoon moeten werken. De rest van de avond zal gevuld worden door een DJ die verzoekjes draait voor een symbolisch bedrag, dat ook ten goede komt aan de kinderen. Uiteraard zou ik graag hebben dat jullie van begin tot einde blijven (ook van de totale drankomzet krijg ik een percentage, dus hou je vooral niet in, haha) maar alleen je komst zou ik al erg waarderen.

Ik heb ondertussen al veel vragen van mensen gehad of ze ook met goederen kunnen steunen. Ook dat vind ik erg attent, was het niet dat ik daarmee op een logistiek probleem stuit. Allereerst omdat ik maar 30kg tijdens de vlucht mee mag nemen (waarvan het grootste gedeelte al uit bellenblaas, potloden, snoep, spelletjes, enzovoorts bestaat). Dan zou het nog nagezonden kunnen worden (verzendkosten) maar waar laat ik het dan? Op m’n krappe, low-budget-kamer? Hoe haal ik het op? Snap je? Daarbij komt nog dat ik het in Cambodja zelf tegen een fractie van het bedrag kan kopen, dus vraag het me gerust als je twijfelt.

Er is bijvoorbeeld iemand die me (door haar oma gebreide) babyschoentjes wil sturen. Die wegen praktisch niks en er lopen daar zoveel jonge moeders rond, dat ik ze ook zo uitgedeeld heb. Ook bepaalde goederen die slecht verkrijgbaar zijn en rechtstreeks naar het weeshuis gestuurd kunnen worden zijn welkom.

Nog één tip voor de mensen die het 1e verslag niet gelezen hebben en het plaatje niet helemaal snappen: LEES HET ALSJEBLIEFT TOCH! Ik weet dat het een lang verhaal is maar iedereen die het vóór je las, bevestigde me dat het nauwelijks korter kan en de moeite zeker waard is. ’n Kwartiertje van je tijd hooguit!

Hartelijk bedankt voor het lezen en misschien tot 4 oktober. Wil je op een andere manier iets betekenen of heb je vragen/ opmerkingen dan kun je altijd mailen of bellen. Per hoge uitzondering zet ik op deze site mijn mobiel nummer (ervan uitgaande dat ik niet gestalkt ga worden) en e-mail adres. Als ik niet oppak, dan ben ik aan ’t werk (sms me dan maar). leisteen69@hotmail.com of 06-28163590.

Kun je niet komen en wil je toch iets doneren? Ik vind het zelf nogal brutaal, maar volgens mijn medestanders mag het, dus hier komt ie: Girorekeningnummer 6301775 (ING) o.v.v. Cambodjakids. Elke eurocent is er één! Mijn dank (en die van de kinderen) is groot. Jullie horen snel van mij.
Leon

• 31 Augustus 2009 - 19:25

Lo:

Ben supertrots op je! Je gaat er iets heel moois van maken daar..x

• 04 September 2009 - 09:50

Marij En Noud:

wat een verslag, daar ben ik ook even stil van!Ik weet zeker dat je er een heel goed gevoel aan over houd om daar te gaan werken. Heel veel succes!!!
    Wij komen ook naar het benefietconcert als dat mag. Groetjes

• 08 September 2009 - 07:31

Leon Steenkiste:

Hoi Lieverd,

jammer dat we er niet bij kunnen zijn maar dat wist je al. Ik zal de boeken nog opsnorren en deze bij oma afgeven. Kijk dan maar of je ze meeneemt.

Liefs Leon van Steenkiste haha.

• 11 September 2009 - 11:28

Tooske:

leeve sies, heb dien verslaag net nog ens doorgelaeze, hiel erg indrökwekkend, kreeg der traone van in de auge. Gaon dich hiel erg misse, maar haop det ut unne fantastiese tied wuurd. Dieke kösmoel