Benefiet succesvol! - Reisverslag uit Venlo, Nederland van Leon Steenkiste - WaarBenJij.nu Benefiet succesvol! - Reisverslag uit Venlo, Nederland van Leon Steenkiste - WaarBenJij.nu

Benefiet succesvol!

Door: Leon van Steenkiste

Blijf op de hoogte en volg Leon

06 Oktober 2009 | Nederland, Venlo

Lieve bezoekers van het benefiet (en geïnteresseerde lezers),
GEWELDIG & OVERWELDIGEND!!! Twee woorden die me dit moment te binnen schieten. Uiteindelijk mocht ik in totaal toch meer dan honderd bezoekers begroeten. Uitermate tevreden ben ik met het resultaat.

Supernerveus was ik van tevoren! Afgelopen donderdag maar vier nummers kunnen repeteren, dan maar zondagmiddag, enkele uren voor het benefiet. Zal het gaan lukken!? Om acht uur kwamen de eerste gasten binnendruppelen. Heb twee pilsjes gedronken en toen werd het ijsberen ietwat minder. Concentreren en water drinken…”rustig blijven…komt allemaal goed”, sprak ik mezelf toe.

Daarna mijn verhaal gedaan over het doel van het benefiet. Met een DVD met foto’s en filmpjes van de weeskindjes op de achtergrond begon ik wat onzeker aan mijn onvoorbereide speech. Uiteraard met de nodige emotie heb ik uiteindelijk mijn hart opengegooid en toen vloeiden de woorden er als een waterval vanzelf uit, met de nodige diepe zuchten en af en toe slikken. Het is niet in woorden uit te drukken hoeveel liefdevolle warmte alle aanwezigen mij schonken, puur en alleen door de stilte. Me dit nu realiserend rollen de tranen weer over m’n wangen…bedankt dat jullie me hebben begrepen! Dit geeft me kracht om me volledig op mijn doel te richten.

Om kwart voor tien met de band een set van dertien nummers gespeeld, ik was helemaal in mijn element en het publiek superenthousiast. Dat ik hier nooit eerder mee ben begonnen betreur ik nu nog, maar het is gelukkig nog niet te laat. Als ik terugkom van mijn reis, ga ik zeker meer zingen, dat beloof ik mezelf bij deze. En verdomme, wat ’n muzikanten zeg. Tasilo, Nico, Baer, Jomy en Jan…jullie zijn kanjers! Zonder jullie was dit niet in deze korte tijd haalbaar geweest. Hilarisch was het om als laatste een verzoekje uit het publiek “de vlieger” van André Hazes samen te spelen. Ook geluidsman Wim Kaufman en Djoeks (DJ) die ons nog flink aan het swingen kreeg en een aanzienlijk bedrag aan verzoekjes binnenhaalde, bij deze, nogmaals hartelijk bedankt. Deze avond zal mij nog lang heugen.

Uiteraard wil ik jullie nog vertellen wat ik aan euro’s heb opgehaald. Momenteel staat de meter op het formidabele bedrag van maar liefst €1583,60!!!, toegezegde donaties niet meegeteld. Het doel om minimaal twee maanden te gaan helpen is met dit bedrag al gedekt. Ik kan jullie niet uitleggen hoe gelukkig dit me maakt. Alhoewel het niet in geld is uit te drukken kan ik jullie verzekeren dat ik mede dankzij jullie donaties heel wat glimlachjes op de lieve gezichtjes van de kinderen zal toveren. Ik ga in elk geval van mijn eigen centjes alvast alle bellenblazen en kleurpotloden van “Action” opkopen, hihi! Wat zullen ze plezier hebben.

Nogmaals…iedereen bedankt voor jullie aanwezigheid en uiteraard de donaties, de lieve woordjes, schouderklopjes, stevige handdrukken, zoenen, knuffels, woorden van aanmoediging en steun, warmte, fysieke hulp, emotionele opvang… en zo kan ik nog heel lang doorgaan. Ook degenen die er niet bij konden zijn, maar me toch gesteund hebben, bedankt. Ik voel me gezegend omringd te zijn door jullie positiviteit. Blijf mij volgen, zodat ik jullie kan laten meeleven en meereizen met mijn doelen. Donaties blijven uiteraard welkom. Zo kan ik langer (drie maanden…vier…!?) mijn hulp bieden. Er is nog genoeg werk aan de winkel!

De grootste druk is na zondagavond van de ketel en 20 oktober vertrek ik daadwerkelijk. Backpack volproppen (probeer nog steeds met weinig te gaan, maar zal ook deze zesde keer wel weer niet lukken) en nog wat kleinigheden regelen. Nog even genieten met familie en vrienden en dan is het (eindelijk) zover. Nog steeds spannend, maar met een voldaan gevoel zal ik vanaf Düsseldorf vertrekken om mijn droom te gaan verwezenlijken. Ik zal op 21 oktober landen in Bangkok en van daaruit zal ik verder verslag uitbrengen. Op dit moment ben ik doodop van het drukke weekend (en drukke laatste weken) en ga ik lekker de bank op…punt!

Dikke knuffel en tot snel
Leon

• 06 Oktober 2009 - 12:56

Imke:

Leeve leon.
    Ik vind ut gewledig, wasse allemoal geis doon, en ik wins dich huul vuul succes en plezeer doar, en doot maar de groete aan de kiendjes. En wat hebse geweldig gezonge zondaag =]. ik waar huulemoal kepot toen ik op schoel kwaam, moandaag, maar ut waas ut zeker waard. Ik mot noow goan, want ik heb frans, maar nogmaals huul vuul succes, en ik zal zeker al dien reisverslage met vuul plezeer leaze. Dieke knoevel en kusjes,
    dien ein-noa-jongste nichtje, im

• 07 Oktober 2009 - 07:02

Hanneke:

Leon,

Ik vond ut prachtig, en mien hert reist met dich mei!!Ik bin deep geraak door dien passie en dien zangtalent.

XXX Hanneke

• 08 Oktober 2009 - 17:31

Ingrid:

Hey sjattepoemel,

Helaas is het niet gelukt om bij je benefiet aanwezig te zijn,maar kheb wel aan je gedacht!!Fijn om te lezen dat het zo'n succes was!!Gaan we nog een kaarsje aansteken en een kopje koffie doen voor je vertrek?

dikke knuffel van Ingrid van Jossss

• 12 Oktober 2009 - 00:37

Sjef:

Godspeed Leon!

• 15 Oktober 2009 - 10:35

Helene:

heeee Leon,

zund det weej neet derbeej koste zien, maar langs deze weag wil ik dich hiel vuul succes winse.
    hald mich op de huugte via Toos en uiteraard via dien site.
    dieke kosmoel
    Helene

• 22 Oktober 2009 - 18:04

Tooske:

ha sies, bis inmiddels veilig en wal daor als ut good is, haop det de reis meij is gevalle. Laot gauw iets van dich huure, zien allemaol erg beniejd. Halt dich, dieke kösmoel

• 24 Oktober 2009 - 12:52

Lilian:

hey stoere kerel,
    geweldige verhalen, maar vooral geweldig wat je doet! en idd wat zijn we rijk hier in nederland! ik ga spoedig een donatie doen, het benefietconcert heb ik gemist. veel succes!
    grts lilian